Amelias helgäventyr i ett inlägg

Innan helgen vara jag livrädd, hade bokat upp så mycket och så var det nya arbetsuppgifter på jobbet. Men helgen började med en jätte mysig middag hos Michelle i fredags, senare på kvällen gick vi ut för att göra stan farlig och slutade på Berns. Det är på tok för dyrt att gå in där, speciellt nu när endast terrassen var öppen. Där kan man snacka om attt kasta pengarna i sjön, 150 spänn bara för at komma in. Avslutade kvällen på Donken i min ensamhet för att sen åka hem och gå för tidigt jobba dan efter.


Michelle hade en jätte mysigt middag på fredagskvällen


På lördagskvällen hade mamma öppet hus med massa väninnor med makar, som alla åt och drack gott. Jonathan svängde även förbi men vi lämnade de äldre för att åka till Heron och gå på bio. Vi såg filmen Step Brothers med Will Ferrell och John C. Reilly, dödskön rulle om två fullvuxna män som bor kvar hemma, när deras föräldrar gifter sig och allt blir kaos. Den rekommenderar jag starkt!



Amerikansk komedi av hög klass


Jobbade på Deli för första gången idag och det var jätte roligt. Kul med lite nya arbetsuppgifter istället för att bara sitta i kassan timma efter timma. Resan till jobbet var mindre rolig, SL på söndagar suger! Enligt hemsidan skulle det ta mig nästan 1 ½ timma att åka från Nockeby och Jonathan till Fruängen. Det tog inte riktigt så lång tid, men det är inte jätte kul att sitta på en bänk i Liljeholmen och vänta.


En vecka kvar till Festen med stort F

Efter lång tid fyller Moa och Emelie äntligen 20 och det ska vi fira! Den 21 november blir det fest för att gratta att de båda flickorna fyller bolags-ålder. Vi ska hålla till i Sophiahemmet högskolas lokal "Grottan" och det kommer bli en underbar kväll med mycket skratt och dans. Ca 120 personer ska komma om allt går vägen och jag längtar som en tok. Och nu är det bara en vecka kvar och vi planerar för fullt, jag är på presentjakt:D




Snart blir det party för flickorna små

Allt för pengar?

Jag hade ingen rolig dag på jobbet igår, lovar att tiden aldrig gått så sakta. Vi satt bokstavligt talat och räknade ner minuterna till klockan blev nio och vi fick räkna kassan. SEGT! Detta speciellt med tanke på att älskade Hello saferide hade konsert på Debaser Medis, Sarah sa att Anika var underbar som vanligt. Jag är inte förvånad men får nöja mig med att sitta och lyssna på nya albumet. Texterna är helt underbara och man kan verkligen idenfiera sig i de. Ett verkligt tips för de som inte lyssat in de än...

 

"People are like songs, it's true
Some seem dull at first, but then they grow on you
Me, I'm like Can't get you out of my head
Annoying at times, but I make you want to dance
But you are the only one I've met who's God only knows
I liked you the first time I met you, and it grows, and grows, and grows"


40 days and 40 nights



Jag såg just 40 days and 40 nights på tv, det var år sen såg sist jag kolla på den rullen men fast den är "lite " fixerad vid sex  så är det sjukt romantisk på ett knäppt sätt. Filmen är egentligen as dålig rakt igenom men det är ngt som gör att man gillar den. Josh Hartnett 40 dygn utan sex, apkåt blir ju inte annat än töntigt roligt och detta speciellt med modet 2002(vi har helt glömt magtröjan idag).  Sen är det faktiskt ganska humoristiskt att se hur hårt det driver med alla härliga fördomar om killar.  Jag skulle påstå att killar kan se en tjej utan att bli så upphetsade att de måste lämna rummet men jag kan ju ha fel...

Långt bort från svensk november tack



Vi snurrade helt in oss på resplaner idag, tanken på spännande länder med fantastisk kultur är bara så lockande. Och härliga studner på en paradisstrand går inte att motstå  i det här höstrusket...
 

Skola var inte så roligt som jag hade tänkt

Den här veckan var det paus från praktiken och en vecka med seminarium och föreläsningar i skolan som gällde. Igår gick jag väldigt motiverad till skolan med bästa humör, hade ett seminarium om den individuella planen för praktiken och bråkade lite med skolans datorer. Det var väl inte världens roligaste, men det var faktiskt intressant att höra om alla andras upplevelser på deras praktikplatser. Idag hade min motivation sjunkigt ungefär tio eller tjugo hack, det var inte alls kul att gå upp tidigt och åka hela den långa vägen till Tekniska högskolan istället för tio minuters färden till Hornstull där min praktik ligger. Föredrar att fika med tanter istället för att nästa somna framför en föreläsare.

Satt ändå duktigt i vad jag trodde var minst en timma, men när jag tittar på klockan har det gått en kvart! Stod iaf ut till första rasten då jag och Hanna beslutade att en fika på ett mysigt café var en mycket bättre sysselsättning än åldrande i livets slutskede. Tanken var att plugga men det blev inte så jätte mycket av den delen. Hann istället med 4 väldigt trevliga timmar med massa snack om resor, killar, party, sex och skvaller. Nu är det bara tre dagar kvar till helgen, jag längtar så jag blir knäpp!  


Dåligt SJ

Är i princip ledig på torsdag och fredag, tid avsatt för studier som det så fint kallas. Tänkte att jag skulle ta tillfället i akt och åka ner till Maggan i Malmö för att äntligen hälsa på henne. Så går lite fint in på SJ för att kolla om det finns några bra avgångar, lyckan stannar när jag får se priset. Tur och retur för mig som student skulle gå på nästan 1800 kronor. Det är nästan hela studiebidraget, bara för resvägen. Vad har hänt med SJ? Jag som har åkt ner till GBG några gånger för högst 500 kronor, tur och retur och till Oslo var det inte vart mycket dyrare.

Varför har priserna bara skjutit i höjden den här hösten och var finns de billiga avgångarna? Förut gick det att hitta avgångar för 99 kr om man var i tid, men nu har jag kollat ända sen augusti för att åka ner till Malmö och priserna har vart sjuka. Nu annonserar SJ att vi ungdomar i januari ska kunna åka för 25 kronor så det är väl bara att hålla tummarna att de håller det löftet. För nu är jag bara besviken på SJ, som student och ungdom trodde jag det var självklart att jag skulle få lite rabatt och humana priser men så har inte vart fallet den här hösten.


And The Beatles sings "Sure to fall (in love with you)"

Beatles är alltid lika passande och underbara, men man blir ju alldeles kärlekskrank varenda gång man trycker på play. Men det kanske inte behöver var ett problem?
 


"So hold me tight
Let tonight be the night
Darling don't ever let me go
Loving you is the natural thing to do"

Det är Halloween systrar

Fredagen den 31:a oktober var min fars 58 årsdag men också tillfälle att fira det amerikanska påfundet Halloween. Det blev en sjukt rolig och kanske lite för överförfriskad upplevelse(gårdagens baksmälla var inte att leka med). Sophia Hemmets Högskolas studentkår anordnade sin årliga Halloween Pub, mycket lyckat fast vi körde stenhårt på gästlistan. Problemet med Halloween är att alla ska ha fest då, så var lite svårare att få folk än vanligt. Men med oss bakom baren kan det inte bli annat än lyckat även om jag saknade vissa personer, men det ordnade jag till dan efter. Jag är sjukt överraskad hur engagerade folk var när det kommer till utklädningen, alla var så fina! Synd att man alltid ska vara så dålig att fota på fest men en liten fågel viska i mitt öra att Moas systemkamera har ca 700 bilder så det ska nog ordna sig. Men har iaf några smakprov från kvällen.


Jag var katt kvällen till ära, Anna som en söt nakenfis


Mia har kommit hem efter sitt år i USA, sitter här och myser med nyckelpigan Moa



Cissi var en blodig syrra, mycket passande



Hanna, jag och Moa är kåraktiva små jävlar



Alla var så fina, jag blir helt rörd

Lycka och nyförälskelse

Hej världen, jag har fått tillbaka min dator efter typ 2 månader hos farbror datordoktorn. Stackarn hade invaderats av obehagliga virus men nu är den ren som ett litet barn. Lyckan är stor, nu kan jag tillbringa alldeles för många timmar framför burken och lyssna på musik och förstöra min dygnsrytm. Är det allt vad dagens ungdomar behöver för att bli lyckliga?! Att umgås med riktiga människor IRL är bara så överskattat, nu har jag min lilla bärbara. Synd att den här nyförälskelsen bara kommer hålla i högst en vecka, men sånt är livet. Vi är så helvetets bortskämda idag, but I think I like it..