En ny person

Hej allihop, för alla som undrar så heter jag Anneli(!)

Den här veckans(och förras) mest omdiskuterade bild föreställer oss i projektgruppen på gymnasiemässan. För på Kärrtorps gymnasium hemsida (
http://www.kap.edu.stockholm.se/) ligger det för tillfället uppe en liten trevlig sak. Malin är förfärad men jag förundras mer över att man fått ett nytt namn så här till jul. Bildtexten lyder:
 
” Vid Gymnasiemässan 16 - 18 november besöktes Kärrtorps monter flitigt och de besökende eleverna från åk9 fick svar på sina frågor av bl a elever från Kärrtorps marknadsföringsgrupp, Moa, Anneli och Malin samt lärare och Studie- och yrkesvägledare."


mässan

Tack Kärrtorp, jag älskar er med:P

Pussar och kramar // Amelia Anneli

Den fredan var det krut i...

Fredag typ avlivade mig, är bokstavligt död… Detta tillstånd har varat i 2 dagar, sitter och hoppas att jag inte är på väg att bli sjuk. Skulle följt med Tomas till Lidingö igår men var så slut att jag bara inte pallade, mår illa och shit.... Jag har inte tid att må så här nu, är en grymt upptagen kvinna(!)


Men fredagen blev skoj, fast vid närmare eftertanke kanske lite mindre alkohol intag skulle vart lyckat men den bjuder vi på… Blev Candy som planerat ändå och vi blev bra många glada party snören. Började kvällen med lite förfest och sen träffade vi Tomas vid Östermalmstorg. Trodde sen aldrig han skulle få komma in(Candy har enligt mig några av Stockholms bitchigaste dörrvakter och det har X antal manliga bekanta fått smaka på) men det gick utmärkt fast hans skatestil, men vem kan motstå hans charm när han börjar??? ;) Sen anslöt sig flera till sällskapet och kvällen blev lyckad fast några små insidenser(alkohol gör en och speciellt mig en gnutta känslosam). Hoppas att både Moa och Katta fick en fin första fredag i Stockholms heta uteliv(ana en aning ironi angående min inställning till Stockholm och party). Men Grattis igen flickor och imorgon ska ni få era presenter!

    

amelia å katta
De fångade tydlingen två packade Amelior och Kattor på bild (fuck vad jag hatar såna här mingel bilder)

Äntligen blir det party för hela slanten

PARTY PARTY PARTY PARTY PARTY PARTY PARTY PARTYPARTY PARTY PARTY PARTY

Nu är äntligen Moa och Katta 18 vilket betyder att idag blir det första kvällen ute på krogen tillsammans för oss flickor i Sp3b(om lilla Malin kommer in på sitt falsk lägg vill säga). Fuck så vi har längtat och nu blir det av!!! :D Flickorna har bestämt sig att ta oslulden på Stureplan så det blir väl Candy för 1000:e gången men palla klaga;) Hahaha Det är bara att le och skaka rumpan som bara vi 7 kan! <3 Akta er ikväll för här kommer SP3B!! 




Happy, happy, happy

And when I touch you I feel happy inside.
It's such a feeling that my love
I can't hide, I can't hide, I can't hide.

Nyskapare, trendorakel och stilguru

Vi hade nationella prov i svenska idag och uppgiften var att skriva en blogg om den moderna människan och trendskapare. Pga att det var en blogg som skulle skrivas passar det väl utmärkt att publicera en del av den här i min egen blogg.

Hur väljer jag vilka kläder som jag ska sätta på mig? Ja hur gärna jag än vill påstå att det är en självvald handling så vet jag att är det en lögn. Jag är precis som alla andra, slavar. Man vill vara den där coola tjejen som kommer med något unikt som ingen annan har, ja en trendskapare. Men alla påverkas vi av media och framför allt de där kända trendmedvetna kändisarna. För vad skulle man inte ge för att ha Paris Hiltons look? Eller Victoria Beckhams perfekta utstyrsel, sen tror jag inte många skulle tacka nej till att gå i Nicole Richie´s kläder. Jag skäms att säga det, men sanningen är hård och vi är slavar under modevärlden.

 

Nu för tiden behöver man inte ens vara ”känd för något” för att vara en trendsättare, titta bara på de exempel jag tog här ovan. Fru till en fotbollspelare och döttrar till kända män men ändå skulle miljoner kvinnor mörda för att vara som de. För kommer Paris Hilton i en gul, kort klänning med puff ärm så vill alla ha just en gul, kort klänning med puff ärm. Det är så lätt för dem att skapa en trend som sen resten av världen mer än gärna hänger på. Jag tycker det är sjukt, men de här stilguruerna ser alltid så perfekta ut och vill vi inte alla egentligen vara de?!  De är rika, berömda, har världens snyggaste partner, snygga kläder och allt annat man kan önska sig. Om de är lyckliga eller inte spelar ingen roll, för från utsidan kan det inte bli bättre.


 
   

 

Och första steget att efterlikna dem måste ju ändå vara att klä sig som dem. På detta sätt bildas trender, vi vanliga människors sätt att komma närmare kändisarnas gitter och glamour. Bra eller dålig kan man fråga sig, men det är den moderna människans sätt att leva. Trender kan egentligen uppkomma på 1000 olika sätt, men strävan efter att klä sig som kändisarna är en av de största. De bildar ideal som alla mer eller mindre följer.     

 

Men trender kan uppkomma på andra sätt, det måste inte vara en känd media person som sätter igång dem. Det kan vara den där killen som en dag kom på hur tufft det var att ha kepsen bak och fram. Idag kan man fråga sig hur han gjorde för att kläcka ideén och då samtidig förundras att en hel värld tog efter honom. Vem vet det kanske bara var en slump? Många trender kan nog ha de sjukaste uppkomster som vi aldrig kan föreställa oss, men ändå så följer vi de slaviskt. Vem vet jag kanske startar en trend en dag, men jag tror det skulle vara lättare om min pappa varit känd och hetat Lionel Richie.          


// Melia


Kärleken kommer

Det känns som allt vänder och blir bra på en tråkig så kallad november dag.

Det är mörkt ute men i mitt hjärta är det varmt…. <3

Vardag med nya matlådor

Nu är "äntligen" lovet slut och man är tillbaka på plats i vardagen. Sådär lagom redo att sätta igång och börja plugga till max(skulle jag gjort på lovet med men man kan inte lyckas med allt). Jag känner mig ovanligt lycklig, ja harmonisk faktist och det är november(=årets depp månad) :O Imponerad av mig själv!

Det roligast som hänt på Kärrtorp under ledigheten var att formatet på våra matlådor ändras(igen!). Nu har den lilla torra brödbiten fått ett eget fack i matlådan:O Men detta har också lett till att maten fått mindre plats, så från att fått lite mat får vi ännu mindre....  Grattis elever på Kärrtorps Gymnasium! Detta är vad vi kallar ännu ett steg i fel riktning... :D

Inga kockar så långt ögat ser på kärrtorp...


Sen har stackars Maggan har blivit dumad av sin kille, på värsta möjliga sättet... (sms) IG till den!! Du ska veta att jag tänker på dig gumman och du vet att du alltid kan ringa till mig<3 <3 <3 <3 Det blir kanske en november depp för någon ialla fall:(

I try and I try

 



Good and bad things come in life
and I wish the good things would stay.
But usually it don't go my way
but I try and I try.